27 Mayıs 2008 Salı

Mahallede pittbul isyanı

İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde travestiler tarafından beslendiği ileri sürülen 3 pitbull köpeğin, dişi bir sokak köpeğini parçalaması mahallede korku saldı. Olaya tanık olan mahalle sakinlerinden avukat Yasemin İnceoğlu, pitbull'ların asıl hedefinin çocuklar olduğunu, sokak köpeği sayesinde olası bir faciadan döndüklerini söyledi.
Güzelbahçe 742 sokakta önceki akşam, travesti oldukları öne sürülen E.Ö., A.E. ve D.G. tarafından serbest bırakılan pitbull cinsi 3 köpek, iddiaya göre sokakta oyun oynayan 20'ye yakın çocuğun üzerine doğru koşmaya başladı. Evlerine kaçışan çocuklardan biri, köpeklerle başbaşa kaldı. Bu sırada saldırgan köpekler, çocuğa zarar vermeden, 4 yavrusu bulunan ‘Arap’ isimli sokak köpeğine saldırdı. Anne köpeği parçalayan 3 pitbull, daha sonra sahipleri tarafından evlerine alındı.
'GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE KÖPEĞİ PARÇALADILAR'
Son 1.5 yılda polise 30'un üzerinde şikayet dilekçesi veren ve çocuklarını bu yüzden artık sokağa bırakamaz hale geldiklerini belirten mahalle sakinlerinden Şinasi Çayırpınar, Lütfi Çalışkan ve avukat Yasemin İnceoğlu, soluğu karakolda aldı. Şinasi Çayırpınar, “Pitbull'ları besleyenlerle konuştuk, güzelce uyardık. Ne dediysek değişen bir şey olmadı. Polise şikayetçi olduğumuzu söylüyoruz. Ancak köpekler herhangi birimize henüz bir şey yapmadığı için işlem yapamıyorlar. Polislerin de elleri kolları bağlı. Gözlerimizin önünde anne köpeği parçaladılar. Eğer o köpek olmasaydı, çocuğa saldıracaklardı. Allahtan o köpek vardı. Şimdi de onun yavruları öksüz kaldı. Köpeği parçalayan 3 pitbull'un sahibinden sadece ‘hayvana kötü muamele etmek’ suçundan şikayetimiz kabul edildi. İlla gözümüzün önünde parçalanan köpek gibi, çocuklarımız da mı zarar görmeli” dedi.
'YA ÇOCUKLARIMIZA BİR ŞEY OLSAYDI'
Şikayetçi olanlardan Lütfi Çalışkan da “Saldırgan olan bu köpeklerden bir değil 3 tane besliyorlar. Bir de serbest bırakıyorlar. Bu güne kadar çocuklarımıza ya da bize bir şey olmadıysa bu tamamen şans” diye konuştu. Avukat Yasemin İnceoğlu ise şunları söyledi: “Sokağa aile ziyaretine gittik. Birden bir bağırış koptu. Bütün çocuklar evlerin bahçelerine kaçtı. Benim oğlum da onların arasındaydı. Bir çocuk 3 köpekle sokakta baş başa kaldı. Tam çocuğa doğru yöneldiler, o sırada bir köpeği görüp ona koştular. Küçük çocukların gözleri önünde köpeği kısa sürede paramparça yaptılar. Eğer köpek olmasaydı şimdi o çocuk ölmüş olabilirdi. Yetkililer bir an önce bu konuda tedbir alsın. Ne gerekiyorsa yapacağım. Yetkililere ulaşıp, köpeklerin o evden alınmasını isteyeceğim. Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık.”
ÇOCUKLAR EVDEN ÇIKMAYA KORKUYOR
Pitbull'ların beslendiği üç katlı evin hemen karşısında oyun parkı bulunuyor. Evlerinden çıkmaya korkan çocuklar, belediye tarafından yapılan ve oyuncaklar konulan parka sadece evlerinin balkonlarından bakabiliyor.
3 pitbull cinsi köpeğin sahibi olan E.Ö., A.E. ve D.G.'nin kendilerine karşı yapılacak bir saldırı olasılığına karşı ve evlerini korumak için pitbull cinsi köpek besledikleri belirtildi.
2004 yılında çıkan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü Maddesine göre ‘Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlikeli hayvanları üretmek, sahiplendirmek, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek, hediye etmek’ yasak.

kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9032306.asp

Hiç yorum yok: