1 Haziran 2008 Pazar

ELMADAĞ'DA ŞARBONDAN ÖLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLEN KASAP, KİREÇLE KAPLI MEZARA GÖMÜLDÜ

Ankara'nın Elmadağ İlçesinde Kasaplık Yapan Bir Kişinin, İşyerinde Eline Kemik Batması Nedeniyle Şarbon Hastalığına Yakalanarak Yaşamını Yitirdiği İddia Edildi. Ölen Kasap Dilaver Durukan'ın Cenazesi Derince Kazılan Bir Çukura Tabutla Konularak Kireçle Kapatıldı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde kasaplık yapan bir kişinin, işyerinde eline kemik batması nedeniyle şarbon hastalığına yakalanarak yaşamını yitirdiği iddia edildi. Ölen kasap Dilaver Durukan'ın cenazesi derince kazılan bir çukura tabutla konularak kireçle kapatıldı. Alınan bilgiye göre, Elmadağ'da kasap dükkanında çalışan Dilaver Durukan (49), hastalanarak kesilen ve işyerine getirilen bir hayvanın etlerini kemikten ayırdığı sırada bileğine kemik battı. Birkaç gün sonra kemik batan yerde bir sivilce gören Durukan, Elmadağ Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanede kendisine antibiyotik ve ağrı kesici verilen Durukan, rahatsızlığı geçmeyince Ankara Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede iki gün kontrol altında tutulan Durukan'ın önceki gün ameliyata alındığı ve ameliyattan çıktıktan bir süre sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Durukan'ın Elmadağ'a bağlı Hasanoğlan beldesindeki yakınları ise yas tutuyor. Durukan'ın acılı eşi Zemzem Durukan, kocasının bir köyde hastalanan bir hayvanın kesimi için çağrıldığını, zaman zaman kasap olması nedeniyle kesime gittiğini söyledi. Hastalığından önce köyde kesilen hayvanı işyerine getirildiğini ve eşinin hayvanın kemiklerini etten ayıkladığı sırada eline bir parça battığını söylediğini aktardı. Elinde sivilce gibi bir şişkinlik oluştuğunu belirten eşinin önce Elmadağ Devlet Hastanesi'ne gittiğini söyleyen Zemzem Durukan, "Bir ağrı kesici, iltihap dağıtıcı vermişler. Pazartesi günü Ankara Hastanesi'ne gitmiş. Orada da hiç müdahale etmemişler. 3. günü 2 serum vermişler. 4. günü 4 serum vermişler. Sonra ameliyatta bileğini böyle boydan boya yardılar. Ameliyattan sonra yatağa yatırdılar. Ameliyattan önce bizimle konuştular. Yarası çoktu ama kendisi iyiydi. 6 gün içinde vefat etti." diyerek iddialarda bulundu. Zemzem Durukan, ameliyattan önce kendisine eşinin şarbona yakalandığı yönünde bilgi verildiğini ileri sürdü.
Ölen Durukan'ın 2'si özürlü 5 çocuğu olduğu öğrenildi. Durukan'ın özürlü çocukları olanlardan habersiz şekilde cenazeye gelenlerle konuşmaya çalıştı.

Dilaver Durukan'ın yakınlarından bir kişi ise olayı duyduğu kadarıyla rahatsızlanan bir hayvanın sahibi tarafından kesilmesini istemesiyle başladığını, hayvanların rahatsızlanması durumunda kesilmesinin genellikle uygulanan bir yöntem olduğunu bildirdi. Durukan'ın kestiği hayvanın rahatsızlığını bilmediğini ifade eden şahıs, öğrendiği kadarıyla hayvanın ahırda kesilerek dükkana getirildiğini söyledi.

Hasanoğlan beldesinde vefat eden Durukan'ın şarbondan hayatını kaybettiği iddiasından sonra incelemelere başlayan Elmadağ Kaymakamlığı konu ile ilgili şuana kadar kesin bir sonuca ulaşılamadığını açıkladı. Kaymakam Osman Kaymak, Durukan'ın çalıştığı işyeri ve hayvanın kesildiğinin iddia edildiği yerlerde ilçe tarım veterinerleri, belediye veterinerleri ile jandarma ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bilgisini verdi. Durukan'ın hastalığa nerede ve ne zaman maruz kaldığının henüz netlik kazanmadığını belirten Kaymakam Osman Kaymak, şuana kadar olumsuz bir sonuç çıkmadığını ifade etti. Büyük bir dikkatle konunun takip edildiğini vurgulayan Kaymak, karantina konusunda ise ortaya çıkacak neticeler sonrasında karar verileceğini söyledi. Kaymak, vatandaşların korkuya kapılması için şuanda herhangi bir neden olmadığını, olayla ilgili yeni bir gelişme halinde halka bilgi verileceğini söyledi.

Şarbon şüphesiyle Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Dilaver Durukan'ın cenazesi öğleden sonra Hasanoğlan beldesine getirildi. Hasanoğlan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile belde halkından kalabalık bir grubun katılımıyla Tokluoğlu Camiinde kalınan cenaze namazından sonra Büyük Mezarlığa getirilen Durukan'ın cenazesi için derin bir kabir kazıldı. Kabirin altına kireç atıldıktan sonra Durukan'ın cenazesi mezara tabutla birlikte konuldu. Tabutun üstü de kireçle kapatıldıktan sonra mezar örtüldü.



(Cihan Haber Ajansı) 31.05.2008
Haberler com

Hiç yorum yok: